Recept: zachte gemberkoekjes

Voor een volle trommel zachte gemberkoekjes:

200 gram koude gezouten roomboter
160 gram kristalsuiker
snufje zout
1 heel ei
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
gekonfijte gember ( ongeveer 10 tot 15 bolletjes)

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius

 

Voor het koekjesdeeg kun je een mixer of de keukenmachine gebruiken.
Mix de boter met de suiker.Kluts het ei en mix het kort door het boter/suikermengsel. Snijd de helft van de gemberballen klein en de andere helft in plakjes. Meng dan de kleingesneden gember, het zout, de bloem en het bakpoeder er ook door en mix het tot een stevig deeg.

Als het heel plakkerig aanvoelt dan leg je het deeg voor tien minuten in de koelkast.

Draai dan balletjes van het deeg. Druk er een klein beetje op met een vork, zodat de plakjes gember er bovenop gelegd kunnen worden.
Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar een stuk of tien koekjes op.
Geef ze de ruimte want ze lopen wat uit. Zet de bakplaat voor tien minuten in het midden van de oven.
De randen van de koekjes moeten mooi goudbruin zijn. Iedere oven werkt anders: die aangegeven tijd is een richtlijn.
Laat de koekjes een paar minuten uit de oven afkoelen en leg ze dan voorzichtig op een rek om helemaal af te koelen

En voor die volle trommel moet je dus gewoon zo door blijven bakken!

 

IMG_0180

Huisgemaakte gemberkoekjes

Over de Auteur

Angela Prins
Angela Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2016.  webdesign Thiewes.nl.