Recept: Huisgemaakte (gefrituurde) suikerbollen

Voor 10 suikerbollen heb je nodig: 

550 gram bloem
4 theelepels instantgist
2 theelepels zout
1 eetlepel olijfolie
3 deciliter handwarm water
arachideolie om in te frituren
kaneel en suiker (samen gemengd)

Meng 300 gram van de bloem met het gist en kneed het met het water tot een vrij nat deeg. Laat het deeg een uurtje rijzen.
Strooi dan de rest van de bloem, het zout en de olie erbij en kneed het nog eens door.
Verdeel het deeg in 10 porties en draai daar bolletjes van.
Strooi een weinig bloem op het werkvlak en leg daar de bolletjes op.
Geef ze de ruimte want ze gaan snel weer rijzen. Na een kwartier kun je gaan bakken.

Verhit de frituur tot 180 graden.

Neem een bol deeg en leg die in de frituur. Bak beide kanten ( soms draaien ze uit zichzelf) goudbruin.
Laat ze uitlekken in het frituurmandje en leg ze dan direct in een royale hoeveelheid kaneelsuiker.

 

IMG_0080

FullSizeRender (6)

Over de Auteur

Angela Prins
Angela Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2016.  webdesign Thiewes.nl.