Recept uit Huisgemaakt: geroosterde rode biet met mayonaise en verse mierikswortel

 

Ingrediënten 

1 kilo rode bieten
1 eetlepel geraspte verse mierikswortel (of uit een pot)
2 sjalotjes (gepeld en fijngehakt)
1½ eetlepel zure room
1½ eetlepel mayonaise
zout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Was de bieten en maak ze droog. Laat de wortels er gewoon aan zitten. Verpak ze in aluminiumfolie.

Leg de bieten op een bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Ze zijn in een uurtje gaar.

Laat ze daarna even afkoelen. Je kunt nu heel makkelijk de schil verwijderen. De smaak van de biet is heerlijk.

Snijd de bieten in blokjes. Meng de bietjes met de mierikswortel, de sjalotjes, de mayonaise en de zure room.

Proef een beetje en maak de salade op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Tip: serveer de bietjes bij vis (kabeljauw, schelvis of wijting) gepocheerd met chilipeper en knoflook en gebakken rijst uit de oven met knoflook en tomaat. Check menu 5 uit Huisgemaakt voor het recept! 

Menu 5 uit Huisgemaakt: vis gepocheerd met chilipeper en knoflook en gebakken rijst uit de oven met knoflook en tomaat

Over de Auteur

Angela Prins
Angela Prins

1 Comment

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2016.  webdesign Thiewes.nl.