Karel Zwaneveld

“Ik wist op mijn tiende al dat ik fotograaf wilde worden.” – Karel Zwaneveld

karelfoto

Karel Zwaneveld (Groningen, 1949) wist op zijn tiende al dat hij fotograaf wilde worden. Hij studeerde cum laude af aan de fotovakschool in Den Haag. Daarna keerde hij terug naar Groningen, de plek van waaruit hij het liefst werkte. In 1972 begon hij voor zichzelf. Als sport- en nieuwsfotograaf deed hij opdrachten voor onder meer het ANP, Algemeen Dagblad, Reuters, NRC Handelsblad en Hollandse Hoogte. Zwaneveld is altijd vooruitstrevend geweest in het toepassen van nieuwe digitale technologieën en was een van de eerste fotografen die bijna altijd in kleur werkten. In 1994 kwam hij bij het Noord Nederlands Toneel terecht. Daar kreeg hij alle ruimte om zijn intuïtieve werkwijze verder te ontwikkelen. Het bleek het begin van een nieuwe weg in zijn carrière.

Eerder maakte hij ook foto’s voor Bij ons is alles lekker en De smaak te pakken, twee jeugd-kookboeken van Angela Prins. Ook maakt hij de foto’s voor Huisgemaakt en deze website.

Volg Karel ook op Instagram!

Zie ook: http://www.karelzwaneveld.nl/

fotokarel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2016.  webdesign Thiewes.nl.