Basics: Runderbouillon

Ingrediënten

1 flinke runderschenkel
1 ½ liter water
1 ui
2 blaadjes laurier
2 foelieblaadjes
2 kleine gedroogde rode pepertjes
verse tijm
1 teentje knoflook
½ theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
zout (en eventueel 1 vleesbouillonblokje)

Zet het vlees op met koud water en ½ eetlepel zout.

Breng het aan de kook en begin met het afschuimen vóór het echt gaat koken. Neem een schuimspaan en schep het schuim dat bovenop komt drijven eraf. Ga hiermee door tot er geen schuim meer wordt gevormd.

Was de ongeschilde ui en doe hem in de pan. De schil zorgt voor een mooie goudkleurige bouillon. Doe ook de rest van de ingrediënten in de pan.

Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de soep zeker een uurtje of 4 zachtjes trekken. Langer mag ook. Het mag alleen niet meer echt gaan koken, want ook dan krijg je afwaswater.

Het gaat heerlijk ruiken. Zeef de soep of schep het vlees, de ui en de kruiden er met een schuimspaan uit. Breng de bouillon op smaak met zout en peper.

Het vlees kun je eventueel van het bot halen en weer terug in de bouillon doen.

Tip: serveer broodrolletjes bij de runderbouillon. Check het recept in kookboek Huisgemaakt.

Basics: runderbouillon

 

Over de Auteur

Angela Prins
Angela Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2016.  webdesign Thiewes.nl.